× Etusivu Uutisia Verkkokauppa Jakelu Naxos Music Library Tuotanto Yritysmyynti Lisensointi Yhteystiedot
UUTISIA
BIS julkaisi 1.12.2023 Osmo Vänskän johtaman Minnesota Orchestran ja solistien levytyksen Gustav Mahlerin kahdeksannesta sinfoniasta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
BIS julkaisi 1.12.2023 Hybrid SACD -levyn Jaakko Kuusisto + Pictured Within. Levy on tuplakunnianosoitus 2022 edesmenneelle Jaakko Kuusistolle ja vuonna 2019 60 vuotta täyttäneelle kapellimestari Martyn Brabbinsille. Levy sisältää Pekka Kuusiston johtaman Helsingin kaupunginorketerin levytyksen Jaakko Kuusiston Sinfoniasta Op. 39 vuodelta 2022 ja Martyn Brabbinsin johtaman BBC Symphony Orchestran levytyksen Pictured Within: Birthday Variations for M.C.B., joka on useiden säveltäjien yhteisteos Brabbinsin syntymäpäivän kunniaksi. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Grand Piano julkaisi 10.11.2023 seitsemännen osan Jouni SomeroSelim Palmgrenin pianoteosten kokonaislevytyssarjasta, joka sisältää yhteensä vähintään kymmenen levyä. Sarjan tähän mennessä ilmestyneet levyt ovat tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Ondine julkaisi 3.11.2023 tenori Ian Bostridgen ja Olli Mustosen johtaman Turun filharmonisen orkesterin levytyksen Olli Mustosen toisesta ja kolmannesta sinfoniasta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Ondine julkaisee 3.11.2023 viulisti Christian Tetzlaffin ja Nicholas Collonin johtaman Radion sinfoniaorkesterin levytyksen Witold Lutoslawskin orkesteriteoksista. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
 
Ondinen helmikuussa 2023 julkaisema Nicholas Collonin johtaman Radion sinfoniaorkesterin ja harpisti Sivan Magenin levytys Lotta Wennäkosken Sigla-harppukonsertosta on voittanut arvostetun Gramophone Classical Music Awards 2023 -palkinnon parhaan nykymusiikkilevytyksen sarjassa. Levy on saatavilla hyvin varustetuista levykaupoista ja Naxosdirect-verkkokaupasta.
Ondinen kesäkuussa 2022 julkaisema Sigvards Klavan johtaman Latvian radiokuoron levytys John Cagen kuoroteoksista on voittanut arvostetun Gramophone Classical Music Awards 2023 -palkinnon vuoden parhaan kuorolevytyksen sarjassa. Levy on saatavilla hyvin varustetuista levykaupoista ja Naxosdirect-verkkokaupasta.
Toccata julkaisi 6.10.2023 urkuri Jan Lehtolan ja trumpetisti Petri Komulaisen Friedrich Lux -kokonaislevytyssarjan toisen osan. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta
ACT julkaisi 29.9.2023 Andreas Schaererin ja Kalle Kaliman yhteislevyn Evolution. CD ja LP ovat tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta
BIS julkaisi 1.9.2023 Erkki Lasonpalon johtaman Saimaa sinfoniettan levytyksen Kalevi Ahon konsertoista nokkahuilulle ja tenorisaksofonille. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
BIS julkaisi 1.9.2023 John Storgårdsin johtaman Bergenin filharmonisen orkesterin, viulisti Peter Herresthalin ja sellisti Jakob Kullbergin levytyksen Per Nørgårdin orkesteriteoksista. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Hänssler julkaisi 1.9.2023 pianisti Terhi Dostalin levyn Finnish Piano Works, joka sisältää Ilmari Hannikaisen, Aarre Merikannon ja Jean Sibeliuksen säveltämää musiikkia. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Hänssler julkaisi 1.9.2023 Ari Rasilaisen johtaman Staatskapelle Weimarin ja pianisti Olivier Trendlin levytyksen Helvi Leiviskän pianokonsertosta ja ensimmäisestä sinfoniasta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Chandos julkaisi 11.8.2023 Rumon Gamban johtaman Oulu Sinfonian levyn Overtures from Finland. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Naxos julkaisi 14.7.2023 The Zurich Affair – Wagner’s One & Only Love -elokuvan Bluray- ja DVD-muodossa. Elokuvan pääosissa nähdään mm. Joonas Saartamo. Elokuva on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta
Chandos julkaisi 7.7.2023 John Storgårdsin johtaman BBC Philharmonicin levytyksen Dmitri Shostakovichin 14. sinfoniasta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
BIS julkaisi 5.6.2023 Nils Schweckendiekin johtaman Helsingin kamarikuoron levytyksen kesäkuun alussa edesmenneen Kaija Saariahon kuoroteoksista. Reconnaissance - Choral Music Hybrid SACD -levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
BIS julkaisi 2.6.2023 pianisti Olli Mustosen ja Dalia Stasevskan johtaman Sinfonia Lahden levytyksen Einojuhani Rautavaaran ja Bohuslav Martinůn pianokonsertoista. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Resonus Classics julkaisi 2.6.2023 huilisti Sami Junnosen levytyksen Georg Philipp Telemannin fantasioista soolohuilulle. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
ACT julkaisi 26.5.2023 pianisti Iiro Rantalan ja Berliinin filharmonikoiden jäsenistä koostetun kamarimusiikkiorkesterin yhteislevyn Veneziana. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Fuga Libera julkaisi 26.5.2023 Peltomaa Fraanje Perkola -yhtyeen levyn Komorebi. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Brilliant julkaisi 26.5.2023 Aapo Häkkisen levyn C. P. E. Bach Fantasies. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Sono Luminus julkaisi 26.5.2023 Eva Ollikaisen johtaman Islannin sinfoniaorkesterin levytyksen Anna Thorvaldsdottirin teoksista Archora ja Aion. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Ondine julkaisi 5.5.2023 pianisti Peter Jablonskin, pianisti Elisabeth Braussin ja Nicholas Collonin johtaman RSO:n levytyksen Grazyna Bacewiczin pianokonsertoista. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
BIS julkaisi 5.5.2023 John Storgårdsin johtaman Tapiola Sinfoniettan ja huilisti Sharon Bezalyn levytyksen Sebastian Fagerlundin Terral-huilukonsertosta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Toccata julkaisi 5.5.2023 ensimmäisen osan ranskalaisen Marie Joseph Erbin urkuteosten levytyssarjasta. Levyllä soittavat Jan Lehtola (urut), Paula Malmivaara (englannintorvi), Marko Ylönen (sello) ja Anna-Leena Haikola (viulu). Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
BIS julkaisi 7.4.2023 Osmo Vänskän johtaman Minnesota Orchestran levytyksen Gustav Mahlerin yhdeksännestä sinfoniasta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Signum julkaisi 24.3.2023 Santtu-Matias Rouvalin johtaman Philharmonia Orchestran levyn Santtu Conducts Strauss. 2CD-levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Avasimme keskiviikkona 15.3.2023 täysin uudistetun Naxosdirect-verkkokaupan. Uuden ulkoasun lisäksi verkkokaupan uutena ominaisuutena mm. kappaleiden esikuuntelumahdollisuus osassa valikoimaa. Uuden verkkokaupan avajaistarjouksena mm. erä Ondine-tuotteita -60% alennuksella
Chandos julkaisi 17.3.2023 John Storgårdsin johtaman BBC Philharmonicin levytyksen Dmitri Shostakovichin 12. ja 15. sinfonioista. Hybrid SACD -levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Toccata julkaisi 3.3.2023 neljännen osan Jan LehtolaAxel Ruoffin urkuteosten kokonaislevytyssarjasta. Levy ja sarjan aiemmat osat ovat tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Yarlung julkaisi 3.3.2023 Pekka Kuusiston ja Joonas Ahosen levyn Symmetria Pario - Creation. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Linn Records julkaisi 10.2.2023 Laurence Dreyfusin johtaman Phantasm-yhtyeen Bach-levytyssarjan kolmannen osan The Well-tempered Consort III. Vuonna 1994 perustetun Phantasmin alkuperäiskokoonpanoon kuuluu myös mm. Markku Luolajan-Mikkola. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Ondine julkaisi 3.2.2023 Nicholas Collonin johtaman Radion sinfoniaorkesterin ja harpisti Sivan Magenin levytyksen Lotta Wennäkosken Sigla-harppukonsertosta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
BIS julkaisi 3.2.2023 Olari Eltsin johtaman Kymi sinfoniettan, viulisti Elina Vähälän ja sellisti Jonathan Roozemanin levytyksen Kalevi Ahon toisesta viulukonsertosta ja toisesta sellokonsertosta. Hybrid SACD -levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
International Classical Music Awards (ICMA) -raati, johon kuuluu 19 klassiseen musiikiin erikoistunutta toimittajaa 16 eri maasta, on myöntänyt Naxokselle ICMA 2023 "Vuoden levymerkki" (Label of the Year) -palkinnon! 

Raadin perusteluissa todetaan mm. seuraavaa: "Klaus Heymannin vuonna 1987 perustama Naxos on ollut alusta asti yksi energisimmistä ja uraauurtavimmista kansainvälisen klassisen musiikin kentän levymerkeistä. Naxos on ollut erittäin vaikutusvaltainen siinä, miten klassinen musiikki ja levykokoelmien kerääminen on tehty tutuksi suurille massoille myös maailman syrjäisemmillä seuduilla. Nykyään Naxoksen maine perustuu sen valtavan rikkaalle katalogille, johon kuuluu lukuisia klassisen musiikin tunnetuimpien nimien levytyksiä, valtavalle Naxos (Music) Library -suoratoistopalvelulle sekä maailmanlaajuiselle jakeluverkostolle.”

Lue pidempi englanninkielinen tiedote täältä. Lisätietoja ja mm. lista muiden kategorioiden voittajista ICMA:n kotisivuilta

Grand Piano julkaisi 13.1.2023 kuudennen osan Jouni SomeroSelim Palmgrenin pianoteosten kokonaislevytyssarjasta, joka sisältää yhteensä vähintään kymmenen levyä. 

Sarjan kaikki levyt ovat tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.  

SWR Classic julkaisi 13.1.2023 Pietari Inkisen johtaman Deutsche Radio Philharmonien levytyksen Dmitri Shostakovichin kamarisinfonioista ja ensimmäisestä pianokonsertosta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Naxos julkais1 2.12.2022 Camilla Nylund sings Masterpieces from the Great American Songbook -tallenteen DVD+CD ja Bluray+CD -muodossa. Suomalaissopraanoa säestää Marin Alsopin johtama ORF Vienna Radio Symphony Orchestra. Levyt ovat tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Katso esittelyvideo tästä.

Naxos julkaisi 18.11.2022 Okko Kamun johtaman Tanskan kuninkaallisen orkesterin levytyksen Jean Sibeliuksen musiikista William Shakespearen Myrsky (The Tempest) -näytelmään. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta. 
ACT julkaisi 18.11.2022 vuonna 2008 traagisesti menehtyneen pianisti Esbjörn Svenssonin soolopianolevyn HOME.S. Kokonaan aiemmin julkaisematonta materiaalia sisältävä levy on nauhoitettu Svenssonin kotona vain muutamaa viikkoa ennen tämän kuolemaa. Levy julkaistaan cd- ja lp-levynä, jotka ovat tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Dacapo julkaisi 4.11.2022 Sakari Oramon johtaman Berliinin filharmonikkojen levytyksen Rued Langgaardin ensimmäisestä sinfoniasta ja Cliffside Pastorals -teoksesta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.
Toccata julkaisi 4.11.2022 urkuri Jan Lehtolan Friedrich Lux -kokonaislevytyssarjan ensimmäisen osan. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta. 
Alpha julkaisi 28.10.2022 Santtu-Matias Rouvalin johtaman Göteborgin sinfoniaorkesterin levytyksen Jean Sibeliuksen kolmannesta ja viidennestä sinfoniasta ja Pohjolan tytär -teoksesta. Levytys on kolmas osa Alphan julkaisusarjasta, joka sisältää kaikki Sibeliuksen sinfoniat ja sinfoniset runot. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta. 
BBC Music Magazinen muutama vuosi sitten järjestämässä äänestyksessä maailman tärkeimmäksi elossa olevaksi säveltäjäksi äänestetty Kaija Saariaho täyttää tänään 70 vuotta! Oy Fg-Naxos Ab onnittelee!

Kaija Saariahon teoksia on levytetty useilla kauttamme saatavilla olevilla levymerkeillä. Koko saatavilla olevan valikoimamme löydät Naxosdirect-verkkokaupasta.

Ondine julkaisi 7.10.2022 Nicholas Collonin johtaman Radion sinfoniaorkesterin ja viulisti Pekka Kuusiston ensilevytyksen Thomas Adèsin Märchentänzen sovituksesta viululle ja orkesterille. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta. 

ECM julkaisi Keith Jarrettin vuoden 2016 kiertueella nauhoitetun soolopianokonserttiäänityksen Bordeaux cd-levynä 30.9.2022 ja levy ilmestyy myös tuplavinyylinä 14.10.2022. Levyt ovat tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 2.9.2022 Dima Slobodenioukin johtaman Sinfonia Lahden levytyksen Francis Poulencin, Sergei Prokofievin ja Benjamin Brittenin sinfonietoista. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 2.9.2022 Osmo Vänskän johtaman Seoul Philharmonic Orchestran levytyksen korealaisen Isang Yunin kolmesta myöhäistuotannon teoksesta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Ondine julkaisi 5.8.2022 Johannes Gustavssonin johtaman Oulu Sinfonian levytyksen ruotsalaisen Ludwig Normanin kolmannesta sinfoniasta. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Grand Piano julkaisi 10.6.2022 viidennen osan Jouni SomeroSelim Palmgrenin pianoteosten kokonaislevytyssarjasta, joka sisältää yhteensä vähintään kahdeksan levyä. 

Sarjan aiemmat osat ovat tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.  

BIS julkaisI 3.6.2022 Hybrid SACD -levyn levyn Emerging from Currents and Waves for Clarinet, Orchestra and Live Electronics, jolla kuullaan Esa-Pekka Salosen johtaman Ruotsin radion sinfoniaorkesterin ja klarinetisti Martin Fröstin levytykset Jesper Nordinin teoksista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Toccata julkaisI 3.6.2022 kolmannen osan Axel Ruoffin urkuteosten kokonaislevytyssarjasta. Levytyksellä soittavat urkuri Jan Lehtola, sellisti Marko Ylönen, trumpetisti Petri Komulainen, saksofonisti Olli-Pekka Tuomisalo ja pasunisti Darren AcostaLevy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Grand Piano julkaisi 13.5.2022 neljännen osan Jouni SomeroSelim Palmgrenin pianoteosten kokonaislevytyssarjasta, joka sisältää yhteensä vähintään kahdeksan levyä. Levy ja sarjan aiemmat osat ovat tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.  

Ondine julkaisi 6.5.2022 Nicholas Collonin johtaman Radion sinfoniaorkesterin levytyksen Jean Sibeliuksen seitsemännestä sinfoniasta sekä näyttämömusiikkiteoksista Kuningas Christian II ja Pelléas et Mélisande. Kyseessä on Collonin ensilevytys yhdessä RSO:n kanssa. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Ruotsalainen Carpe Diem -levymerkki julkaisi 6.5.2022 Pohjanmaalta kotoisin olevan säveltäjän Tomas Enrothin levyn Scandinavian Landscapes, joka sisältää jousikvartetille tehdyn seitsenosaisen sävellyksen sekä kolme muuta teosta, jotka ovat saaneet inspiraationsa Pohjoismaiden kauniista ja rauhallisista maisemista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Chandos julkaisi 6.5.2022 Sakari Oramon johtaman BBC Symphony Orchestran ja pianisti Peter Donohoen ensilevytyksen kroatialaisen Dora Pejačevićin pianokonsertosta ja sinfoniasta. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Ondine julkaisi 1.4.2022 viulisti Simone Lamsman ja Robert Trevinon johtaman Malmön sinfoniaorketerin levytyksen Einojuhani Rautavaaran sävellyksistä viululle ja orkesterille. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 1.4.2022 Jean-Jacques Kantorowin johtaman Tapiola sinfoniettan ja pianisti Alexandre Kantorowin levytyksen Camille Saint-Saënsin pianokonsertoista 1 & 2. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

ACT julkaisi 25.3.2022 Iiro Rantalan marraskuussa 2021 äänitetyn soolokonserttilalbumin Potsdam. Levy on saatavilla cd- ja lp-muodossa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Bel Air julkaisi 25.3.2022 DVD ja Bluray -tallenteet Tero Saarinen Companyn teoksista Third Practice ja Rooted with Wings. Mukana on myös 52-minuuttinen dokumentti. DVD ja bluray ovat saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Opus Arte julkaisi 25.3.2022 tupla-cd -levynä aiemmin ainoastaan DVD-muodossa saatavilla olleen taltioinnin Kansallisoopperan menestyksekkäästä E. W. Korngoldin (1897-1957) Die Tote Stadt -oopperan produktiosta marraskuulta 2010. Päälaulurooleissa nähdään mm. Saksan menestyneimpiin tenoreihin kuuluva Klaus Florian Vogt sekä suomalaissopraano Camilla Nylund. Kansallisoopperan orkesteria johtaa Mikko Franck. 2CD-levy ja aiemmin ilmestynyt DVD ovat saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Toccata Next julkaisi 18.3.2022 urkuri Gunnar Idestamin ja joikaaja Ola Stinnerbomin levyn A Saami Requiem. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 4.3.2022 John Storgårdsin johtaman Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin ja viulisti Johan Dalenen levytyksen Jean Sibeliuksen ja Carl Nielsenin viulukonsertoista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Capriccio julkaisi 4.3.2022 Leif Segerstamin johtaman Wienin radion sinfoniaorkesterin levytyksen Frank Martinin Requiemista ja Leoš Janáčekin teoksesta Otčenáš. Segerstam toimi orkesterin kapellimestarina vuosina 1975-1983 ja nyt ensimmäistä kertaa julkaistavat äänitykset on restauroitu ja remasteroitu. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Dacapo julkaisi 11.2.2022 John Storgårdsin johtaman Lapin kamariorkesterin levytyksen tanskalaisen Hans Abrahamsenin teoksesta Schnee. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 4.2.2022 Sakari Oramon johtaman Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin levytyksen, jolla kuullaan Maurice Ravelin alunperin pääasiassa pianolle tehtyjen sävellysten orkesterisovituksia. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

ica Classics julkaisi 28.1.2022 Paavo Berglundin johtaman Chamber Orchestra of Europen tallenteen Sibelius - The Complete Symphonies, joka on nauhoitettu Helsingin juhlaviikoilla 1998 ja julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa. 2DVD ja Bluray -muodossa julkaistava tallenne on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 7.1.2022 Sakari Oramon johtaman Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin ja Johannes Gustavssonin johtaman Göteborgin sinfoniaorkesterin levytyksen Anders Eliassonin kolmannesta ja neljännestä sinfoniasta ja konsertosta pasuunalle. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Resonus Classics julkaisi 7.1.2022 viulisti Fenella Humphreysin ja pianisti Joseph Tongin levytyksen Jean Sibeliuksen teoksista viululle ja pianolle. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 3.12.2021 Olari Eltsin johtaman Antwerpenin sinfoniaorkesterin levytyksen Kalevi Ahon tuplakonsertosta englannintorvelle, harpulle ja orkesterille sekä triplakonsertosta viululle, sellolle, pianolle ja kamarioresterille. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Mack Avenue julkaisi 26.11.2021 Oscar Peterson Quartetin A Time for Love - Live in Helsinki -levyn. Vuonna 1987 Helsingin Kulttuuritalolla äänitetty levy on saatavilla 2CD-versiona Naxosdirect-verkkokaupasta sekä 3LP Record Store Day -erikoisjulkaisuna kivijalkalevykaupoista.

Ondine julkaisi 19.11.2021 Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin levytyksen Thomas Larcherin toisesta sinfoniasta Kenotaph ja Die Nacht der Verlorenen -syklistä, jolla kuullaan myös baritoni Andrè Schuenia. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 5.11.2021 Dima Slobodenioukin johtaman Sinfonia Lahden levyn Scenes of Kalevala, jolla kuullaan levytykset Leevi Madetojan, Uuno Klamin, Jean Sibeliuksen ja Tauno Pylkkäsen Kalevala-aiheisista teoksista. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Toccata julkaisi 5.11.2021 seitsemännen osan Bergen Barokk -yhtyeen Georg Philipp Telemannin Harmonischer Gottes-Dienst -kokonaislevytyssarjasta. Bergen Barokk -yhtyeessä soittaa bassogambaa Markku Luolajan-Mikkola. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Brilliant Classics julkaisi 22.10.2021 pianisti Aapo Häkkisen ja viulisti Zefira Valovan levytyksen Franz Schubertin sonaateista viululle ja pianolle. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

SWR Classic julkaisi 8.10.2021 Hans Rosbaudin johtaman Südwestfunk-Orchester Baden-Badenin ja basso Kim Borgin vuosina 1955 ja 1961 äänitetyn levytyksen Jean Sibeliuksen toisesta, neljännestä ja viidennestä sinfoniasta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 1.10.2021 Meta4-yhtyeen, Christoffer Sundqvistin, Paavali Jumppasen ja Hervé Joulainin levytyksen Sebastian Fagerlundin kamarimusiikkiteoksista. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 1.10.2021 kolmannen ja viimeisen osan Susanna Mälkin johtaman Helsingin kaupunginorkesterin Béla Bartók -orkesterilevytyssarjasta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Grand Piano julkaisi 10.9.2021 kolmannen osan Jouni SomeroSelim Palmgrenin pianoteosten kokonaislevytyssarjasta, joka sisältää yhteensä kahdeksan levyä.

Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi huhtikuussa 2021 ja toinen osa kesäkuussa 2021. Levytyssarjan kaikki osat ovat tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.  

Ondine julkaisi 3.9.2021 Ville Matvejeffin johtaman Jyväskylä Sinfonian, klarinetisti Pierre Génissonin ja viulisti Júlia Puskerin levytyksen Éric Tanguyn klarinettikonsertosta, toisesta viulukonsertosta ja Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlan kunniaksi sävelletystä teoksesta Matka. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 3.9.2021 Nils Schweckendiekin johtaman Helsingin kamarikuoron levytyksen Arvo Pärtin Passiosta. Solisteina levyllä kuullaan Jeesuksen roolissa baritoni Sampo Haapaniemeä, tenori Martti Anttilaa Pontius Pilatuksena sekä Linnéa Sundfær Casserlya, Sirkku Rintamäkeä, Mats Lillhannusta ja Jussi Linnanmäkeä evankelistoina. Orkesterissa soittavat Jan Lehtola (urut), Laura Vikman (viulu), Anni Haapaniemi (oboe), Marko Ylönen (sello) ja Mikko-Pekka Svala (fagotti). Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 3.9.2021 sellisti Jakob Kullbergin, John Storgårdsin ja Michael Francisin johtaman BBC Philharmonicin ja Szymon Bywalecin johtaman Sinfonia Varsovian levyn Remembering, jolla kuullaan Per Nørgårdin ja Kaija Saariahon sellokonserttoja. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 3.9.2021 Pascal Rophén johtaman Tapiola Sinfoniettan ja sopraano Carolyn Sampsonin levyn Chants d’Auvergne, jolla kuullaan valikoima Joseph Cantelouben sävellyksiä. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Naxos julkaisi 27.8.2021 viulisti Linda Hedlundin, pianisti Elisa Järven ja Jyri Nissilän johtaman La Tempesta Orchestran levyn Evening Dusk Serenade, jolla kuullaan valikoima 1930-1960 -lukujen suomalaista klassista musiikkia, josta osa saa nyt ensiesityksensä ja -levytyksensä. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

ACT julkaisi 27.8.2021 kitaristi Kalle Kaliman, laulaja Jelena Kuljićin, kitaristi Frank Möbusin ja rumpali Christian Lillingerin muodostaman KUU! -yhtyeen toisen levyn Artificial Sheep. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Orfeo julkaisi 6.8.2021 Leif Segerstamin johtaman Wienin radion sinfoniaorkesterin ja kuoron levytyksen Giuseppe Verdin sielunmessusta Messa da RequiemLevy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 2.7.2021 Joonas Ahosen levytyksen Charles Ivesin ja Bernhard Ganderin pianoteoksista. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 2.7.2021 Kalevi Aho Solo -levyn, jolla kuullaan seitsemän Kalevi Ahon sävellystä sooloinstrumenteille. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Chandos julkaisi 2.7.2021 Edward Gardnerin johtaman Bergenin filharmonisen orkesterin ja sopraano Lise Davidsenin levytyksen Jean Sibeliuksen orkesteriteoksista. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Grand Piano julkaisi 11.6.2021 toisen osan Jouni Someron Selim Palmgrenin pianoteosten kokonaislevytyssarjasta, joka sisältää yhteensä kahdeksan levyä. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi huhtikuussa 2021 ja on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.  

BIS julkaisi 4.6.2021 Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin ja sellisti Nicolas Altstaedtin levytyksen Sebastian Fagerlundin teoksista Nomade ja Water Atlas. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Pentatone julkaisi 4.6.2021 viulisti Pekka Kuusiston ja Norwegian Chamber Orchestran levyn First Light, jolla kuullaan ensilevytys Nico Muhlyn jousikonsertosta Shrink ja uudelleen sovitetut vesiot Philip Glassin sävellyksistä The Orchard ja MishimaLevy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Toccata julkaisi 4.6.2021 toisen osan Jan Lehtolan Alex Ruoffin urkuteosten kokonaislevytyssarjasta.. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi lokakuussa 2020 ja on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.  

Naxos 2021 katalogi nyt saatavilla!

Vuoden 2021 päivitetty, lähes 350-sivuinen Naxos-katalogi ja yli 500-sivuinen Naxoksen omistamien sisarlevymerkkien (Altissimo, ARC Music, BelAir Classiques, Belvedere, Capriccio, Dynamic, Grand Piano, Idil Biret Archive, Marco Polo, Musiques Suisses, NXN Recordings, OehmsClassics, Ondine, Opus Arte, Orfeo, Prophone, Proprius, Swedish Society, SWR Classic, SWR Jazzhaus Die Theateredition ja Vox) katalogi ovat nyt saatavilla PDF-tiedostona ja virtuaalilehtenä.

Koko vuoden 2021 katalogi löytyy PDF-versiona tästä linkistä

Lisäksi voit lukea katalogia virtuaalilehtenä seuraavien linkkien kautta:

Virtuaalilehti - Naxos
Virtuaalilehti - sisarlevymerkit A-M
Virtuaalilehti - sisarlevymerkit O-V

Siba Records julkaisi 28.5.2021 viulisti Sebastian Silénin ja pianisti Martin Malmgrenin levyn Pacius Kajanus Sibelius. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Alpha julkaisi 28.5.2021 Mikko Franckin johtaman Ranskan radion orkesterin ja pianisti Nelson Goernerin levytyksen Richard Straussin orkesteriteoksista. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.  

Grand Piano julkaisi 14.5.2021 aikana pianisti Laura Mikkolan levytyksen norjalaisen Svein Hundsnesin pianoteoksista. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Levytyssarjan ensimmäinen osa julkaistiin tammikuussa 2020 ja löydät myös sen Naxosdirect-verkkokaupasta

Ondine julkaisi 7.5.2021 Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin levytyksen Magnus Lindbergin teoksista Aura, Marea ja Related Rocks. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta

Signum julkaisi 16.4.2021 Santtu-Matias Rouvalin johtaman Philharmonia-orkesterin levytyksen Prokofievin viidennestä sinfoniasta. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Grand Piano julkaisi 9.4.2021 pianisti Jouni Someron levytyksen Selim Palmgrenin pianoteoksista. Levy on ensimmäinen osa yhteensä kahdeksan levyä käsittävästä kokonaislevytyssarjasta, jonka kolme ensimmäistä osaa julkaistaan vuoden 2021 aikana Palmgrenin kuoleman 70-vuotismuistojuhlan kunniaksi. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.   

ECM julkaisi 9.4.2021 Vijay Iyerin uutuusalbumin Uneasy. Levy ilmestyy myös tuplavinyylinä 28.5.2021. Molemmat versiot ovat tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Linn Records julkaisi 26.3.2021 Laurence Dreyfusin johtaman Phantasm-yhtyeen Bach-levytyssarjan toisen osan The Well-tempered Consort II. Vuonna 1994 perustetun Phantasmin alkuperäiskokoonpanoon kuuluu myös mm. Markku Luolajan-Mikkola. Katso levyn esittelyvideo tästä. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Colin Currie Records julkaisi 19.3.2021 John Storgårdsin ja Juanjo Menan johtaman BBC Philharmonicin levytyksen HK Gruberin lyömäsoitinkonsertoista. Solistina levytyksellä kuullaan luonnollisesti Currieta itseään. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 5.3.2021 Susanna Mälkin johtaman Helsingin kaupunginorkesterin levytyksen Béla Bartókin ainoasta oopperasta Herttua Siniparran linna. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 5.3.2021 suomalaisurkuri Pétur Sakarin levytyksen César Franckin urkuteoksista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Orfeo julkaisi 19.2.2021 Christian Tielemannin johtaman Wienin valtionoopperan levytyksen Richard Straussin Ariadne auf Naxos -oopperasta. Ariadnen roolin esittää sopraano Soile Isokoski. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 5.2.2021 Osmo Vänskän johtaman Minnesotan orkesterin levytyksen Gustav Mahlerin kymmenennestä sinfoniasta. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Toccata Classics julkaisi 5.2.2021 pianisti Risto-Matti Marinin kokonaislevytyksen Franz Lisztin sinfonisista runoista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Fuga Libera julkaisi 22.1.2021 Aino Peltomaan, Mikko Perkolan ja Harmen Fraanjen muodostaman trion albumin aer, jolla kuullaan ihmisäänen, pianon, viola da gamban, elektronisten efektien ja harpun yhteissointia. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Dorian Sono Luminus julkaisi 22.1.2021 Daniel Bjarnasonin johtaman Islannin sinfoniaorkesterin, viulisti Pekka Kuusiston ja huilisti Mario Carolin levyn Occurence, jolla kuullaan islantilaisten nykyajan klassisen musiikin säveltäjien teoksia. Cd/Blu-ray Audio -formaatissa julkaistava levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Naxos julkaisI 15.1.2021 fortepianisti Aapo Häkkisen, viulisti Erich Höbarthin ja sellisti/arpeggionisti Alexander Rudinin levytyksen Franz Schubertin teoksista Piano Trio No. 2 ja Arpeggione Sonata. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 8.1.2021 Ilya Gringoltsin johtaman Suomalaisen barokkiorkesterin levytyksen Pietro Locatellin viulukonsertoista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta

BIS julkaisi 8.1.2021 Nils Schweckendiekin johtaman Helsingin kamarikuoron levytyksen Suomeen asettuneen Alex Freemanin säveltämästä teoksesta Under the arching Heavens, joka on sävelletty Suomen sisällissodan 100-vuotismuistopäivän kunniaksi. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Signum julkaisi 8.1.2021 Leopold Stotowskin sinfoniaorkesterin ja NBC Symphony Orchestran levytyksen Jean Sibeliuksen ensimmäisestä ja toisesta sinfoniasta. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta

Piano Classics julkaisi 11.12.2020 pianisti Eero Heinosen Sibelius Piano Music -levyn. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

DaCapo julkaisi 20.11.2020 Jukka Iisakkilan johtaman Turun filharmonisen orkesterin ja viulisti Christina Åstrandin levyn Romance, jolla kuullaan valikoima harvoin levytettyjä tanskalaisia viululle tehtyjä sävellyksiä 1800- ja 1900-lukujen taitteesta. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Ondine julkaisi 6.11.2020 Hannu Linnun johtaman RSO:n levytyksen Antti Auvisen teoksista Junker Twist,  ja Turbo Aria. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

ECM julkaisi 30.10.2020 Keith Jarrettin vuoden 2016 kiertueella äänitetyn Budapest Concert -tuplalevyn. Levy julkaistaan sekä cd- että lp-levynä ja on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 2.10.2020 Susanna Mälkin johtaman Helsingin kaupunginorkesterin ja pianisti Andreas Haefligerin levytyksen Dieter Ammannin, Maurice Ravelin ja Belá Bartókin pianokonsertoista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Hyperion julkaisi 2.10.2020 Stephen Laytonin johtaman Cambridge Trinity Collegen kuoron levytyksen Jaakko Mäntyjärven kuoroteoksista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta

Toccata julkaisi 2.10.2020 urkuri Jan Lehtolan levytyksen Axel Ruoffin urkuteoksista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Rubicon julkaisi 25.9.2020 Owain Arvel Hughesin johtaman Royal Philharmonic Orchestran levytyksen Jean Sibeliuksen ensimmäisestä ja kolmannesta sinfoniasta. Levytys on ensimmäinen osa levytyssyklissä, joka tulee kattamaan kaikki Sibeliuksen sinfoniat. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Naxos julkaisi 11.9.2020 Dario Salvon johtaman Malmön oopperan orkesterin levytyksen suomalais-saksalaisen säveltäjän Ingeborg von Bronsartin oopperasta Jery und Bätely. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

ECM julkaisi 11.9.2020 norjalaiskitaristi Terje Rypdalin uutuuslevyn Conspiracy. Cd- ja lp-muodossa julkaistava levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta

Prophone julkaisi 11.9.2020 huilisti Anders Hagbergin, pianisti Joona Toivasen, kontrabasisti Johannes Lundbergin ja lyömäsoittaja Helge Norbakkenin muodostaman kvartetin uutuuslevyn North. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Ondine julkaisi 4.9.2020 Hannu Linnun johtaman RSO:n, basso-baritoni Gerald Finleyn ja sellisti Anssi Karttusen levytyksen Peter Liebersonin teoksista Songs of Love and Sorrow ja The Six Realms. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 4.9.2020 Dima Slobodenioukin johtaman Sinfonia Lahden ja perkussionisti Colin Currien levytyksen Kalevi Ahon varta vasten Currielle säveltämästä lyömäsoitinkonsertosta Sieidi sekä viidennestä sinfoniasta. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Signum julkaisee 4.9.2020 Santtu-Matias Rouvalin johtaman Philharmonia Orchestran levytyksen Pjotr Tsaikovskin JoutsenlammestaLevy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Ondine julkaisi 7.8.2020 John Storgårdsin johtaman Lapin kamariorkesterin, mezzosopraano Virpi Räisäsen ja saksofonisti Jukka Perkon levytyksen Outi Tarkiaisen sävellyksistä Maa, kevään tytär ja Saivo. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Ondine julkaisi 7.8.2020 fortepianisti Tuija Hakkilan levytyksen Joseph Haydnin kahdeksasta varhaisesta sonaatista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Toccata julkaisi 7.8.2020 urkuri Jan Lehtolan, viulisti Anna-Leena Haikolan ja Annika Konttori-Gustafssonin levytyksen Richard Stöhrin urkumusiikista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 7.8.2020 Sakari Oramon, Andrey Boreykon ja Martyn Brabbinsin johtaman Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin levytyksen Victoria Borisova-Ollasin orkesteriteoksista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Chandos julkaisi 3.7.2020 Sakari Oramon johtaman BBC Symphony Orchestran levytyksen William Alwynin teoksesta Miss Julie. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Naxos 2020 katalogi nyt saatavilla!

Vuoden 2020 päivitetty, yli 300-sivuinen Naxos-katalogi ja yli 500-sivuinen Naxoksen omistamien sisarlevymerkkien (Altissimo, ARC Music, Belvedere, Capriccio, Dynamic, Grand Piano, Idil Biret Archive, Marco Polo, Musique Suisse, OehmsClassics, Ondine, Opus Arte, Orfeo, Prophone, Proprius, Swedish Society, SWR Classic, SWR Jazzhaus ja Vox) katalogi ovat nyt saatavilla PDF-tiedostona ja virtuaalilehtenä.

Vuoden 2020 katalogi löytyy PDF-versiona tästä linkistä

Lisäksi voit lukea katalogia virtuaalilehtenä seuraavien linkkien kautta:

Virtuaalilehti - Naxos
Virtuaalilehti - sisarlevymerkit A-M
Virtuaalilehti - sisarlevymerkit O-V

ECM julkaisi 12.6.2020 kitaristi John Scofieldin, basisti Steve Swallowin ja rumpali Bill Stewartin muodostaman trion uutuusalbumin Swallow Tales cd- ja lp-levynä. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

SWR Classic julkaisi 12.6.2020 Pietari Inkisen johtaman Deutsche Radio Philharmonien levytyksen Antonin Dvorakin kuudennesta sinfoniasta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 5.6.2020 Osmo Vänskän johtaman Minnesotan orkesterin levytyksen Gustav Mahlerin seitsemännestä sinfoniasta. Levy on tilattavissa Naxosdirect-verkkokaupasta.

Ondine julkaisi 1.5.2020 Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin ja sopraano Anu Komsin levytyksen Magnus Lindbergin teoksista Accused ja Two Episodes. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Ondine julkaisi 1.5.2020 pianisti-kapellimestari Olli Mustosen ja Tapiola Sinfoniettan levytyksen Beethovenin pianokonsertoista. Complete Piano Concertos -levy sisältää kolme aiemmin erikseen julkaistua levyä samassa paketissa. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 1.5.2020 viulisti Pekka Kuusiston, viulisti Jaakko kuusiston, selisti Samuli Peltosen ja pianisti Sonja Fräkin levytyksen Kalevi Ahon kamarimusiikkiteoksista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 1.5.2020 Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin ja viulisti Vadim Gluzmanin levytyksen Peteris Vasksin Distant light -viulukonsertosta. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Hyperion julkaisi 1.5.2020 Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin ja pianisti Stephen Houghin levytyksen Beethovenin pianokonsertoista. Kolme cd-levyä sisältävä julkaisu on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Siba Records julkaisi 1.5.2020 suomalaisen Awake -perkussioyhtyeen levytyksen yhdysvalloissa syntyneen mutta sittemmin Suomeen muuttaneen Timothy Ferchenin Broken-teoksesta. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Naxos julkaisi 10.4.2020 Leif Segerstamin johtaman Turun kaupunginorkesterin ja Chorus Cathedralis Aboensiksen levytyksen Beethovenin C-duurimessusta. Levytyksen solisteina kuullaan mm. sopraano Kaisa Rantaa ja tenori Topi Lehtipuuta. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 3.4.2020 Dima Slobodenioukin johtaman Sinfonia Lahden levytyksen, joka sisältää mm. sarjoja Sergei Prokofievin Peluri -oopperasta ja The Tale of the Stone Flower -baletista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 3.4.2020 kitaristi Ismo Eskelisen levyn Kromos, jolla kuullaan Kalevi Ahon, Timo Alakotilan, Sebastian Fagerlundin, Olli Mustosen, Jukka Tiensuun ja Tan Dunin sävellyksiä kitaralle. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Capriccio julkaisi 3.4.2020 Susanna Mälkin johtaman Wienin radion sinfoniaorkesterin levytyksen Alexander Zemlinskyn teoksista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verokaupastkka.

ECM julkaisi 27.3.2020 trumpetisti Avishai Cohenin uutuusalbumin Big Vicious cd- ja lp-levynä. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Chandos julkaisi 27.3.2020 John Storgårdsin johtaman BBC Philharmonicin levytyksen Dmitri Šostakovitšin 11. sinfoniasta Vuosi 1905. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Artistry Music julkaisi 20.3.2020 Tower of Powerin uutuusalbumin Step Up cd- ja lp-levynä. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Naxos julkaisi 13.3.2020 Leif Segerstamin johtaman Turun filharmonisen orkesterin ja Chorus Cathedralis Aboensiksen levytyksen Beethovenin kantaateista Death of Emperor Joseph II ja Accession of Leopold II.  Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

BIS julkaisi 6.3.2020 suomalaisen Meta4 -jousikvartetin ja nykyään Zürichissä toimivan Gringolts -jousikvartetin levytyksen Felix Mendehlssonin ja George Enescun oktettisävellyksistä.  Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Toccata julkaisi 6.3.2020 Jan Lehtolan levytyksen Erkki Salmenhaaran urkuteoksista, Complete Works for Solo Organ.  Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Naxos julkaisi 28.2.2020 Leif Segerstamin johtaman Turun filharmonisen orkesterin ja Chorus Cathedralis Aboensiksen levytyksen Beethovenin Die Ruinen von Athen -teoksesta. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Alpha julkaisi 14.2.2020 Santtu-Matias Rouvalin johtaman Göteborgin sinfoniaorkesterin levytyksen Jean Sibeliuksen toisesta sinfoniasta ja Kung Kristian II -teoksesta. Levytys on toinen osa Alphan julkaisusarjasta, joka sisältää kaikki Sibeliuksen sinfoniat ja sinfoniset runot. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

ECM julkaisi 14.2.2020 Carla Bley trion uutuuslevyn Life Goes on cd- ja lp-levynä. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Fuga Libera julkaisi 14.2.2020 pianisti Laura Mikkolan levytyksen ranskalaissäveltäjä David Chailloun Légendes-sävellyksestä. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Wergo julkaisi 14.2.2020 saksalaisen Ensemble Musikfabrikin levyn Erbe, joka sisältää mm. levytyksen suomalaissäveltäjä Sampo Haapamäen teoksesta Heritage. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Brilliant julkaisi 7.2.2020 viiden cd-levyn boksin, joka sisältää Kurt Sanderlingin johtaman Berliinin sinfoniaorkesterin ja Vassily Sinaiskyn johtaman Moskovan filharmonisen orkesterin levytykset Jean Sibeliuksen sinfonioista ja sinfonisista runoista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

ACT julkaisi 31.1.2020 Iiro Rantalan ja Deutsche Kammerphilharmonie Bremenin yhteislevyn Playing Gershwin. Cd- ja lp-muodossa julkaistava levy on jatkoa vuonna 2017 julkaistun, kriitikoiden ylistämän ja mm. ICMA-ehdokkaana olleen, Mozart. Bernstein, Lennon -levyn myötä alkaneelle yhteistyölle. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Linn records julkaisi 24.1.2020 Laurence Dreyfusin johtaman Phantasm-yhtyeen Bach-sovituksen The Well-tempered Consort Vol. 1. Vuonna 1994 perustetun Phantasmin alkuperäiskokoonpanoon kuuluu myös mm. Markku Luolajan-Mikkola. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Naxos jatkoi Leif Segerstamin johtaman Turun filharmonisen orkesterin Beethoven-sarjaa julkaisemalla 10.1.2020 levytyksen Beethovenin kuoro- ja orkesteriteoksista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Grand Piano julkaisi 10.1.2020 Laura Mikkolan levytyksen Svein Hundsnesin pianoteoksista. Levy on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.

Naxos juhlisti Ludwig van Beethovenin syntymän 250-vuotisjuhlaa julkaisemalla 1.11.2019 peräti 90 cd-levyä ja yli 130-sivuisen bookletin sisältävän Beethoven Complete Edition -boksin. Katso esittelyvideo täältä. Boksi on saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta.Oy Fg-Naxos Ab:n Facebook-sivut ovat uudistuneet täysin, ja löydät uudet sivut nimellä Naxos Finland - Oy Fg-Naxos Ab. Käy tutustumassa ja tykkäämässä täältä!  Naxos Music Group uutisia - marraskuu 2023Kuuntele Spotify-soittolistojamme

New & Now Classical -soittolistalta löydät vaihtuvan valikoiman Naxos-uutuuslevyiltä poimittua tuoretta klassista musiikkia:

 

Finngospel on vuonna 1975 perustettu erityisesti hengellisen musiikin julkaisemiseen keskittynyt levy-yhtiö, jonka julkaisemia levyjä lisätään nyt säännöllisesti myös suoratoistopalveluihin! Alla olevasta Spotify-soittolistasta löydät säännöllisesti päivittyvän valikoiman kappaleita palveluun lisätyiltä levyiltä. Tallentamalla soittolistan omaan kirjastoosi saat aina kuunneltavaksi valikoiman tuoreimpia Spotifyyn lisättyjä Finngospel-julkaisuja ja löydät helposti myös linkit kokonaisiin albumeihin.

Levyjen esittelyvideot YouTubessa:

Joulukuun Naxos-uutuudet  
Levyt saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta

Various - Anne-Sophie Mutter – VIVACE (Bluray / DVD Document) 
Saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta