× Etusivu Uutisia Verkkokauppa Jakelu Naxos Music Library Tuotanto Yritysmyynti Lisensointi Yhteystiedot
Suurin osa Suomen kirjastoista tarjoaa ainakin jonkun Naxos Music Library -palveluistamme asiakkailleen veloituksetta. Käyttö tapahtuu yleensä kirjastokorttinumeron avulla. Myös useat musiikkioppilaitokset tarjoavat suoratoistopalveluitamme opiskelijoilleen. Naxos Music Library on mahdollista tilata myös yksityiskäyttöön.
 
Kysy lisätietoa kirjastostasi, oppilaitoksestasi tai suoraan meiltä!

Alla olevia palveluiden logoja klikkaamalla löydät lisätietoja ja mm. tutustumislinkin, jonka kautta voit kokeilla palveluita 15 minuutin ajan.  
Tarjoamme lisäksi mielellämme pidempiä testijaksoja esimerkiksi kirjastojen, oppilaitosten ja orkestereiden henkilökunnalle.

Klassisen musiikin suoratoistopalvelu ja online-kirjasto

 
Naxos Music Library on markkinoiden kattavin klassisen musiikin online-kirjasto, joka tarjoaa korkealaatuisena suoratoistopalveluna (128/320 kbps) yli 175 000 cd-levyllistä musiikkia (yli 2,7 miljoonaa kappaletta). Palveluun lisätään satoja uusia äänitteitä kuukausittain.  
Naxos Music Libraryn selainversio on vastikään uudistunut täysin! Infopaketin uuden selainversion toiminnasta, sisällöstä ja ominaisuuksista löydät täältä. Uudistuneeseen palveluumme voit tutustua myös mm. opasvideoidemme avulla.

Palvelusta löytyvät täydellisen Naxos -katalogin lisäksi täydelliset katalogit tai valikoidut äänitteet yli 950 eri levymerkiltä (mm. BIS, Capriccio, Chandos, CPO, CSO Resound, Decca, Deutsche Grammophon, Erato, Dynamic, Finlandia, Grand Piano, Hänssler Classic, Harmonia Mundi, Hungaroton, LSO Live, Marco Polo, Naïve, Naxos, New York Philharmonic, Nimbus, Nonesuch, Ondine, Orfeo, PentaTone, RCA Records, Sony Classical, Supraphon, Teldec, Universal Classics, Vanguard Classics, Warner Classics, Warner Classics - Parlophone (entinen EMI Classics) jne.).

Naxos Music Libraryn selainversio on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, ja siitä löytyy myös vastikään uudistuneet iOS ja Android –mobiilisovellukset, joissa on myös offline-kuuntelumahdollisuus.

Tärkeimmät ominaisuudet:
 • Kattavin mahdollinen valikoima klassisen musiikin äänitteitä
 • Lisäksi mm. nuotteja, levyjen kansivihot ja muita sisältötietoja, instrumentaatio- ja kustannustietoja jne.
 • Yli 700 oopperan libretot ja synopsikset
 • Musiikkipedagogista materiaalia (mm. yli 40 000 säveltäjän ja artistin biografiat, musiikin historiaa, terminologiaa, teosanalyysejä)
 • Käyttäjäystävällinen hakukone, jolla voi tehdä hakuja mm. säveltäjän, esittäjän, kappaleen ja levyn nimen mukaan, sekä laajennettu haku mm. teoksen keston, sävellysvuoden, julkaisijan, instrumentin ja musiikkityylin mukaan
Muita etuja:
 • Palvelun tilaaja voi luoda omia soittolistojaan: esimerkiksi kirjasto voi tehdä tiettyä säveltäjää, aikakautta tai muuta teemaa esittelevän soittolistan
 • lisäksi esimerkiksi yksittäinen kirjaston asiakas voi luoda oman henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja sen avulla tehdä omia soittolistoja
 • käyttöoikeuden määrittäminen tapahtuu yleensä kirjastokortin numeron, IP-osoitteen tai käyttäjätunnus/salasana –yhdistelmän perusteella, eli palvelua voi käyttää myös kirjaston tai oppilaitoksen ulkopuolella ja esim. mobiililaitteilla
 • Pysyvät linkit albumikokonaisuuksiin ja yksittäisiin raitoihin mahdollistavat sisällön jakamisen esimerkiksi sähköpostin tai web-linkin kautta

Jazzin suoratoistopalvelu 


 
Naxos Music Library Jazz on ominaisuuksiltaan Naxos Music Librarya vastaava jazzin online-kirjasto. Naxos Music Library Jazz tarjoaa korkealaatuisena (128/320 kbps) suoratoistopalveluna laajan, yli 26 000 albumia (yli 260 000 kappaletta yli 32 000 esittäjältä) kattavan, viikoittain kasvavan valikoiman niin jazzin legendojen kuin nykyartistienkin tuotantoa. Palvelusta löytyvät täydelliset katalogit tai valikoidut äänitteet yli 400 levymerkiltä (mm. ACT, Atlantic, Elektra, EMI, Fantasy, Warner Jazz jne.).

Naxos Music Library Jazzin selainversio on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, ja siitä löytyy myös vastikään uudistuneet iOS ja Android –mobiilisovellukset, joissa on myös offline-kuuntelumahdollisuus.

Maailmanmusiikin suoratoistopalvelu

 
Naxos Music Library World on lokakuussa 2015 lanseerattu uusin lisäys Naxoksen palveluihin. Myös Naxos Music Library World vastaa ominaisuuksiltaan Naxos Music Librarya, ja palvelusta löytyy tällä hetkellä  yli16 000 albumin valikoima (lähes 200 000 kappaletta) maailmanmusiikkia yli 150 eri maasta, ja uusia albumeja lisätään palveluun viikoittain. Palvelusta löytyy mm. täydellinen Smithsonian Folkways –levymerkin katalogi.

Naxos Music Library Worldin selainversio on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, ja siitä löytyy nyt myös iOS- ja Android-mobiilisovellus, joissa on myös offline -kuuntelumahdollisuus.

Klassisen musiikin, baletin, oopperan, dokumenttien ja muiden videoiden suoratoistopalvelu

 

 
Ulkoasultaan vuonna 2021 täysin uudistetusta Naxos Video Librarystä löytyy yli 4000 videotallennetta mm. Naxokselta, Opus Artelta, Belvederilta, Dynamicilta, Unitelilta, Bel Airilta sekä EuroArtsilta. Laajasta valikoimasta löytyvät keskeisimmät oopperateokset ja baletit, dokumentteja sekä musiikkimatkoja historiallisiin kohteisiin.

Äänikirjojen suoratoistopalvelu

 

 
Naxos Spoken Word Library on korvaamaton palvelu äänikirjojen ystävälle. Palvelusta löytyy yli14 000 asiantuntijoiden valitsemaa ja ammattilaisten lukemaa ja tallentamaa teosta, ja uusia teoksia lisätään kuukausittain. Mukana on mm. klassikkoromaaneja, näytelmiä, runoja jne., keskiajalta nykypäivään. Äänikirjoja löytyy englanniksi, saksaksi ja ranskaksi.

Myös Naxos Spoken Word Librarysta on vihdoin saatavilla jo aiemmin julkistetun uuden iOS-sovelluksen lisäksi ensimmäistä kertaa myös Android-sovellus. NSWL-sovelluksen päivityksen myötä palveluun on vihdoin mahdollista luoda myös käyttäjäkohtainen tili mobiilikäyttöä varten, samaan tapaan kuin muissakin sovelluksissamme.


Klassisen musiikin tietokantapalvelu

 

 
Naxos Works Database on uusi, erityisesti muusikoille ja orkestereille suunnattu kattava orkesteri- ja kamarimusiikin opas, joka täydentää Naxos Music Library -palvelua. Tietokannasta löytyy tällä hetkellä tiedot yli 150 000 teoksesta ja noin 6500 säveltäjästä, ja uusia tietoja lisätään päivittäin.

Naxos Works -tietokannasta löytyy mm.:
 • tiedot teosten instrumentaatiosta ja kestosta
 • vähemmän tunnettujen teosten esittelyt
 • nuotteja
 • hakukone uusien teosten etsimistä varten
 • instrumenttihaku helpottamaan juuri omalle instrumentille ja kokoonpanolle sopivan teoksen löytämistä
 • säveltäjäbiografioita, esittelyjä jne.
Laajennetun hakukoneen avulla voi uppoutua teostietoihin yhteensä 12 eri hakukriteerillä ja niiden yhdistelmillä – esimerkiksi löytää alle viisi minuuttia kestävät teokset, jotka on säveltänyt ranskalainen säveltäjä 1920-luvulla; tai tutustua 1900-luvun portugalilaiseen kamarimusiikkiin. Mahdollisuudet ovat rajattomat! Naxos Works -tietokanta on laadultaan vertaansa vailla.

Laajennamme teostietojen katalogia jatkuvasti tarjotaksemme käyttäjille parhaan mahdollisen sisällön. Naxoksen oman laajan kokemuksen ja asiantuntemuksen lisäksi teemme myös yhteistyötä mm. musiikin kustantajien ja julkaisijoiden, erilaisten musiikkitietokeskusten sekä säveltäjien kanssa. Mikään muu taho ei ole yhtä omistautunut luomaan maailman parasta klassisen musiikin tietokantaa.

OHJEET MOBIILIKÄYTTÖÖN:

Täysin uudistuneiden Naxos Music Library, Naxos Music Library Jazz, Naxos Music Library World ja Naxos Spoken Word Library -mobiilisovellusten käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

1. Lataa mobiiliapplikaatio (NML, NML Jazz, NML World, Naxos Spoken Word Library) iOS-laitteille Apple Storesta tai Android-laitteille Google Play Storesta.

2. Jos sinulla on henkilökohtainen käyttäjätili ja käyttäjätunnus / salasana –yhdstelmä, se toimii mobiilisovelluksiin kirjautuessa sellaisenaan ilman alla olevia toimenpiteitä

3. Kirjaudu oman kirjastosi / oppilaitoksesi Naxos Music Library, Naxos Music Library Jazz, Naxos Music Library World tai Naxos Spoken Word Library -sivulle verkkoselaimen kautta kirjastokorttinumerollasi / oppilaitoksen sisäisen verkon kautta.

4. Paina ”playlists” -välilehteä Naxos Music Libraryn, Naxos Music Library Jazzin tai Naxos Music Library Worldin etusivulla tai "Create Student/Member Account" -välilehteä Naxos Spoken Wordin etusivulla (ks. kuva alla)

5. Paina ”sign up” -painiketta tai täytä vaaditut tiedot Naxos Spoken Word Libraryssa avautuvaan ponnahdusikkunaan

6. Seuraa ohjeita, jotka neuvovat miten voit luoda henkilökohtaisen tilin palvelun ”sisään” oman sähköpostiosoitteesi avulla.

7. Huomaathan, että kuhunkin palveluun täytyy tehdä erillinen henkilökohtainen tili mobiilikäyttöä varten. Tämä johtuu ensisijaisesti siitä, että kaikki palvelumme eivät ole kaikkien tilaajien käytössä ja siksi tunnukset ovat palvelukohtaisia.

Henkilökohtaisen tilin luomisen jälkeen palvelu otetaan käyttöön klikkaamalla annettuun sähköpostiosoitteeseen tulevaa varmistuslinkkiä. Tämän jälkeen palvelua voi käyttää myös omalla mobiililaitteella ja myös offline-tilassa. Lisäksi henkilökohtaisilla tunnuksilla voi kirjautua suoraan palveluiden pääsivuilla www.naxosmusiclibrary.com, www.naxosmusiclibrary.com/jazz, www.naxosmusiclibrary.com/world ja www.naxosspokenwordlibrary.com

 Naxos Music Group uutisia - syyskuu 2023Kuuntele Spotify-soittolistojamme

New & Now Classical -soittolistalta löydät vaihtuvan valikoiman Naxos-uutuuslevyiltä poimittua tuoretta klassista musiikkia:

 

Finngospel on vuonna 1975 perustettu erityisesti hengellisen musiikin julkaisemiseen keskittynyt levy-yhtiö, jonka julkaisemia levyjä lisätään nyt säännöllisesti myös suoratoistopalveluihin! Alla olevasta Spotify-soittolistasta löydät säännöllisesti päivittyvän valikoiman kappaleita palveluun lisätyiltä levyiltä. Tallentamalla soittolistan omaan kirjastoosi saat aina kuunneltavaksi valikoiman tuoreimpia Spotifyyn lisättyjä Finngospel-julkaisuja ja löydät helposti myös linkit kokonaisiin albumeihin.

Levyjen esittelyvideot YouTubessa:

Syyskuun Naxos-uutuudet  
Levyt saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta

Various - Anne-Sophie Mutter – VIVACE (Bluray / DVD Document) 
Saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta