× Etusivu Uutisia Verkkokauppa Jakelu Naxos Music Library Tuotanto Yritysmyynti Lisensointi Yhteystiedot
Suurin osa Suomen kirjastoista tarjoaa ainakin jonkun Naxos Music Library -palveluistamme asiakkailleen veloituksetta. Käyttö tapahtuu yleensä kirjastokorttinumeron avulla. Myös useat musiikkioppilaitokset tarjoavat suoratoistopalveluitamme opiskelijoilleen. Naxos Music Library on mahdollista tilata myös yksityiskäyttöön.
 
Kysy lisätietoa kirjastostasi, oppilaitoksestasi tai suoraan meiltä!

Alla olevia palveluiden logoja klikkaamalla löydät lisätietoja ja mm. tutustumislinkin, jonka kautta voit kokeilla palveluita 15 minuutin ajan.  
Tarjoamme lisäksi mielellämme pidempiä testijaksoja esimerkiksi kirjastojen, oppilaitosten ja orkestereiden henkilökunnalle.

Klassisen musiikin suoratoistopalvelu ja online-kirjasto

Naxos Music Library

Naxos Music Library on markkinoiden kattavin klassisen musiikin online-kirjasto, joka tarjoaa korkealaatuisena suoratoistopalveluna (128/320 kbps) 167 000 cd-levyllistä musiikkia (yli 2,6 miljoonaa kappaletta). Palveluun lisätään yli 1150 uutta äänitettä kuukausittain. 
Naxos Music Libraryn selainversio on vastikään uudistunut täysin! Infopaketin uuden selainversion toiminnasta, sisällöstä ja ominaisuuksista löydät täältä. Uudistuneeseen palveluumme voit tutustua myös mm. opasvideoidemme avulla.

Palvelusta löytyvät täydellisen Naxos -katalogin lisäksi täydelliset katalogit tai valikoidut äänitteet yli 950 eri levymerkiltä (mm. BIS, Capriccio, Chandos, CPO, CSO Resound, Decca, Deutsche Grammophon, Erato, Dynamic, Finlandia, Grand Piano, Hänssler Classic, Harmonia Mundi, Hungaroton, LSO Live, Marco Polo, Naïve, Naxos, New York Philharmonic, Nimbus, Nonesuch, Ondine, Orfeo, PentaTone, RCA Records, Sony Classical, Supraphon, Teldec, Universal Classics, Vanguard Classics, Warner Classics, Warner Classics - Parlophone (entinen EMI Classics) jne.).

Naxos Music Libraryn selainversio on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, ja siitä löytyy myös vastikään uudistuneet iOS ja Android –mobiilisovellukset, joissa on myös offline-kuuntelumahdollisuus.

Tärkeimmät ominaisuudet:
 • Kattavin mahdollinen valikoima klassisen musiikin äänitteitä
 • Lisäksi mm. nuotteja, levyjen kansivihot ja muita sisältötietoja, instrumentaatio- ja kustannustietoja jne.
 • Yli 700 oopperan libretot ja synopsikset
 • Musiikkipedagogista materiaalia (mm. yli 40 000 säveltäjän ja artistin biografiat, musiikin historiaa, terminologiaa, teosanalyysejä)
 • Käyttäjäystävällinen hakukone, jolla voi tehdä hakuja mm. säveltäjän, esittäjän, kappaleen ja levyn nimen mukaan, sekä laajennettu haku mm. teoksen keston, sävellysvuoden, julkaisijan, instrumentin ja musiikkityylin mukaan
Muita etuja:
 • Palvelun tilaaja voi luoda omia soittolistojaan: esimerkiksi kirjasto voi tehdä tiettyä säveltäjää, aikakautta tai muuta teemaa esittelevän soittolistan
 • lisäksi esimerkiksi yksittäinen kirjaston asiakas voi luoda oman henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja sen avulla tehdä omia soittolistoja
 • käyttöoikeuden määrittäminen tapahtuu yleensä kirjastokortin numeron, IP-osoitteen tai käyttäjätunnus/salasana –yhdistelmän perusteella, eli palvelua voi käyttää myös kirjaston tai oppilaitoksen ulkopuolella ja esim. mobiililaitteilla
 • Pysyvät linkit albumikokonaisuuksiin ja yksittäisiin raitoihin mahdollistavat sisällön jakamisen esimerkiksi sähköpostin tai web-linkin kautta

 


Jazzin suoratoistopalvelu 

Naxos Music Library Jazz
Naxos Music Library Jazz on ominaisuuksiltaan Naxos Music Librarya vastaava jazzin online-kirjasto. Naxos Music Library Jazz tarjoaa korkealaatuisena (128/320 kbps) suoratoistopalveluna laajan, yli 21 000 albumia (yli 242 000 kappaletta yli 32 000 esittäjältä) kattavan, viikoittain kasvavan valikoiman niin jazzin legendojen kuin nykyartistienkin tuotantoa. Palvelusta löytyvät täydelliset katalogit tai valikoidut äänitteet yli 400 levymerkiltä (mm. ACT, Atlantic, Elektra, EMI, Fantasy, Warner Jazz jne.).

Naxos Music Library Jazzin selainversio on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, ja siitä löytyy myös vastikään uudistuneet iOS ja Android –mobiilisovellukset, joissa on myös offline-kuuntelumahdollisuus.

Maailmanmusiikin suoratoistopalvelu

Naxos Music Library World
Naxos Music Library World on lokakuussa 2015 lanseerattu uusin lisäys Naxoksen palveluihin. Myös Naxos Music Library World vastaa ominaisuuksiltaan Naxos Music Librarya, ja palvelusta löytyy tällä hetkellä  lähes 16 000 albumin valikoima (yli 185 000 kappaletta) maailmanmusiikkia yli 150 eri maasta, ja uusia albumeja lisätään palveluun viikoittain. Palvelusta löytyy mm. täydellinen Smithsonian Folkways –levymerkin katalogi.

Naxos Music Library Worldin selainversio on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, ja siitä löytyy nyt myös iOS- ja Android-mobiilisovellus, joissa on myös offline -kuuntelumahdollisuus.

Klassisen musiikin, baletin, oopperan, dokumenttien ja muiden videoiden suoratoistopalvelu

Naxos Video Library


Naxos Video Librarystä löytyy yli 3600 videotallennetta mm. Naxokselta, Opus Artelta, Belvederilta, Dynamicilta, Unitelilta, Bel Airilta sekä EuroArtsilta. Laajasta valikoimasta löytyvät keskeisimmät oopperateokset ja baletit, dokumentteja sekä musiikkimatkoja historiallisiin kohteisiin.


Äänikirjojen suoratoistopalvelu

Naxos Spoken Word Library

Naxos Spoken Word Library on korvaamaton palvelu äänikirjojen ystävälle. Palvelusta löytyy yli 13 000 asiantuntijoiden valitsemaa ja ammattilaisten lukemaa ja tallentamaa teosta, ja uusia teoksia lisätään kuukausittain. Mukana on mm. klassikkoromaaneja, näytelmiä, runoja jne., keskiajalta nykypäivään. Äänikirjoja löytyy englanniksi, saksaksi ja ranskaksi.

Myös Naxos Spoken Word Librarysta on vihdoin saatavilla jo aiemmin julkistetun uuden iOS-sovelluksen lisäksi ensimmäistä kertaa myös Android-sovellus. NSWL-sovelluksen päivityksen myötä palveluun on vihdoin mahdollista luoda myös käyttäjäkohtainen tili mobiilikäyttöä varten, samaan tapaan kuin muissakin sovelluksissamme.


Klassisen musiikin tietokantapalvelu (UUTUUS!)

Naxos Works Database

Naxos Works Database on uusi, erityisesti muusikoille ja orkestereille suunnattu kattava orkesteri- ja kamarimusiikin opas, joka täydentää Naxos Music Library -palvelua. Tietokannasta löytyy tällä hetkellä tiedot yli 150 000 teoksesta ja noin 6500 säveltäjästä, ja uusia tietoja lisätään päivittäin.

Naxos Works -tietokannasta löytyy mm.:
 • tiedot teosten instrumentaatiosta ja kestosta
 • vähemmän tunnettujen teosten esittelyt
 • nuotteja
 • hakukone uusien teosten etsimistä varten
 • instrumenttihaku helpottamaan juuri omalle instrumentille ja kokoonpanolle sopivan teoksen löytämistä
 • säveltäjäbiografioita, esittelyjä jne.
Laajennetun hakukoneen avulla voi uppoutua teostietoihin yhteensä 12 eri hakukriteerillä ja niiden yhdistelmillä – esimerkiksi löytää alle viisi minuuttia kestävät teokset, jotka on säveltänyt ranskalainen säveltäjä 1920-luvulla; tai tutustua 1900-luvun portugalilaiseen kamarimusiikkiin. Mahdollisuudet ovat rajattomat! Naxos Works -tietokanta on laadultaan vertaansa vailla.

Laajennamme teostietojen katalogia jatkuvasti tarjotaksemme käyttäjille parhaan mahdollisen sisällön. Naxoksen oman laajan kokemuksen ja asiantuntemuksen lisäksi teemme myös yhteistyötä mm. musiikin kustantajien ja julkaisijoiden, erilaisten musiikkitietokeskusten sekä säveltäjien kanssa. Mikään muu taho ei ole yhtä omistautunut luomaan maailman parasta klassisen musiikin tietokantaa.

OHJEET MOBIILIKÄYTTÖÖN:

Täysin uudistuneiden Naxos Music Library, Naxos Music Library Jazz, Naxos Music Library World ja Naxos Spoken Word Library -mobiilisovellusten käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

1. Lataa mobiiliapplikaatio (NML, NML Jazz, NML World, Naxos Spoken Word Library) iOS-laitteille Apple Storesta tai Android-laitteille Google Play Storesta.

2. Jos sinulla on henkilökohtainen käyttäjätili ja käyttäjätunnus / salasana –yhdstelmä, se toimii mobiilisovelluksiin kirjautuessa sellaisenaan ilman alla olevia toimenpiteitä

3. Kirjaudu oman kirjastosi / oppilaitoksesi Naxos Music Library, Naxos Music Library Jazz, Naxos Music Library World tai Naxos Spoken Word Library -sivulle verkkoselaimen kautta kirjastokorttinumerollasi / oppilaitoksen sisäisen verkon kautta.

4. Paina ”playlists” -välilehteä Naxos Music Libraryn, Naxos Music Library Jazzin tai Naxos Music Library Worldin etusivulla tai "Create Student/Member Account" -välilehteä Naxos Spoken Wordin etusivulla (ks. kuva alla)

5. Paina ”sign up” -painiketta tai täytä vaaditut tiedot Naxos Spoken Word Libraryssa avautuvaan ponnahdusikkunaan

6. Seuraa ohjeita, jotka neuvovat miten voit luoda henkilökohtaisen tilin palvelun ”sisään” oman sähköpostiosoitteesi avulla.

7. Huomaathan, että kuhunkin palveluun täytyy tehdä erillinen henkilökohtainen tili mobiilikäyttöä varten. Tämä johtuu ensisijaisesti siitä, että kaikki palvelumme eivät ole kaikkien tilaajien käytössä ja siksi tunnukset ovat palvelukohtaisia.

Henkilökohtaisen tilin luomisen jälkeen palvelu otetaan käyttöön klikkaamalla annettuun sähköpostiosoitteeseen tulevaa varmistuslinkkiä. Tämän jälkeen palvelua voi käyttää myös omalla mobiililaitteella ja myös offline-tilassa. Lisäksi henkilökohtaisilla tunnuksilla voi kirjautua suoraan palveluiden pääsivuilla www.naxosmusiclibrary.com, www.naxosmusiclibrary.com/jazz, www.naxosmusiclibrary.com/world ja www.naxosspokenwordlibrary.com

 Naxos Music Group uutisia - Marraskuu 2021

Kuuntele Spotify-soittolistojamme

New & Now Classical -soittolistalta löydät vaihtuvan valikoiman Naxos-uutuuslevyiltä poimittua tuoretta klassista musiikkia:

 

UnClassified -soittolista tarjoaa viikoittain vaihtuvan valikoiman uusinta klassista musiikkia eri levy-yhtiöiltä ympäri maailman:Pianomusiikin ystäville suosittelemme Grand Piano New Release Sampler -soittolistaa, josta voit kuunnella uusimpien Grand Piano -julkaisujen kappaleita.


Tutustu myös Grand Piano Critics’ Choice Collection -soittolistaan, joka sisältää vaihtuvan valikoiman kappaleita erityisen hyviä arvosteluja keränneiltä albumeilta Grand Piano -katalogista.

Celebrate Beethoven -soittolistalle päivitetään koko Beethovenin syntymän 250-vuotisjuhlan 2020 ajan musiikkia Naxoksen marraskuussa julkaisemalta 90 cd-levyä sisältävältä Complete Beethoven -boksilta:


Levyjen esittelyvideot YouTubessa:

 

Marraskuun Naxos-uutuudet  
Levyt saatavilla Naxosdirect-verkkokaupasta