Naxos Music Library

Naxos Music Library
Klassisen musiikin streaming-palvelu ja online-kirjasto


Naxos Music Library on markkinoiden kattavin klassisen musiikin online-kirjasto, joka tarjoaa korkealaatuisena streaming-palveluna (128/320 kbps) yli 130 000 cd-levyllistä musiikkia (yli kaksi miljoonaa kappaletta). Palveluun lisätään yli 800 uutta äänitettä kuukausittain.

Palvelusta löytyvät täydellisen Naxos -katalogin lisäksi täydelliset katalogit tai valikoidut äänitteet yli 800 eri levymerkiltä (mm. BIS, Capriccio, Chandos, CPO, CSO Resound, Decca, Deutsche Grammophon, Erato, Dynamic, Finlandia, Grand Piano, Hänssler Classic, Harmonia Mundi, Hungaroton, LSO Live, Marco Polo, Naïve, Naxos, New York Philharmonic, Nimbus, Nonesuch, Ondine, Orfeo, PentaTone, RCA Records, Sony Classical, Supraphon, Teldec, Universal Classics, Vanguard Classics, Warner Classics, Warner Classics - Parlophone (entinen EMI Classics) jne.).

Naxos Music Libraryn selainversio on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, ja siitä löytyy myös iOS ja Android –mobiilisovellukset, joissa on myös offline -kuuntelumahdollisuus.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Kattavin mahdollinen valikoima klassisen musiikin äänitteitä
 • Laaja valikoima nuotteja, levyjen kansitaidetta ja sisältötietoja, instrumentaatio- ja kustannustietoja jne.
 • Yli 700 oopperan libretot ja synopsikset
 • Musiikkipedagogista materiaalia (mm. yli 40 000 säveltäjän ja artistin biografiat, musiikin historiaa, terminologiaa, teosanalyysejä)
 • Käyttäjäystävällinen hakukone, jolla voi tehdä hakuja mm. säveltäjän, esittäjän, kappaleen ja levyn nimen mukaan, sekä laajennettu haku mm. teoksen keston, sävellysvuoden, julkaisijan, instrumentin ja musiikkityylin mukaan

Muita etuja:

 • Palvelun tilaaja voi luoda omia soittolistojaan: esimerkiksi kirjasto voi tehdä tiettyä säveltäjää, aikakautta tai muuta teemaa esittelevän soittolistan
 • lisäksi esimerkiksi yksittäinen kirjaston asiakas voi luoda oman henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja sen avulla tehdä omia soittolistoja
 • käyttöoikeuden määrittäminen tapahtuu yleensä kirjastokortin numeron, IP-osoitteen tai käyttäjätunnus/salasana –yhdistelmän perusteella, eli palvelua voi käyttää myös kirjaston tai oppilaitoksen ulkopuolella ja esim. mobiililaitteilla
 • Pysyvät linkit albumikokonaisuuksiin ja yksittäisiin raitoihin mahdollistavat sisällön jakamisen esimerkiksi sähköpostin tai web-linkin kautta


Naxos Music Library Jazz

Naxos Music Library Jazz
Jazzin streaming-palvelu


Naxos Music Library Jazz on ominaisuuksiltaan Naxos Music Librarya vastaava jazzin online-kirjasto. Naxos Music Library Jazz tarjoaa korkealaatuisena (128/320 kbps) streaming-palveluna laajan, yli 9000 albumia (noin 185 000 kappaletta yli 32 000 esittäjältä) kattavan, viikoittain kasvavan valikoiman niin jazzin legendojen kuin nykyartistienkin tuotantoa. Palvelusta löytyvät täydelliset katalogit tai valikoidut äänitteet yli 400 levymerkiltä (mm. ACT, Atlantic, Elektra, EMI, Fantasy, Warner Jazz jne.).

Naxos Music Library Jazzin selainversio on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, ja siitä löytyy myös iOS ja Android –mobiilisovellukset, joissa on myös offline -kuuntelumahdollisuus.


Naxos Music Library World

Naxos Music Library World (UUTUUS!)
Maailmanmusiikin streaming-palvelu


Naxos Music Library World on lokakuussa 2015 lanseerattu uusin lisäys Naxoksen palveluihin. Myös Naxos Music Library World vastaa ominaisuuksiltaan Naxos Music Librarya, ja palvelusta löytyy tällä hetkellä yli 9500 albumin valikoima (yli 100 000 kappaletta) maailmanmusiikkia yli 150 eri maasta, ja uusia albumeja lisätään palveluun viikoittain. Palvelusta löytyy mm. täydellinen Smithsonian Folkways –levymerkin katalogi.


Naxos Video Library

Naxos Video Library
Klassisen musiikin, baletin, oopperan, dokumenttien ja muiden videoiden streaming-palvelu


Naxos Video Librarystä löytyy yli 2800 videotallennetta mm. Naxokselta, Opus Artelta, Arthaus Musikilta, Dacapolta sekä EuroArtsilta. Laajasta valikoimasta löytyvät keskeisimmät oopperateokset ja baletit, dokumentteja sekä musiikkimatkoja historiallisiin kohteisiin.


Naxos Spoken Word Library

Naxos Spoken Word Library
Äänikirjojen streaming-palvelu


Naxos Spoken Word Library on korvaamaton palvelu äänikirjojen ystävälle. Palvelusta löytyy yli 4000 asiantuntijoiden valitsemaa ja ammattilaisten lukemaa ja tallentamaa teosta, ja uusia teoksia lisätään kuukausittain. Mukana on mm. klassikkoromaaneja, näytelmiä, runoja jne., keskiajalta nykypäivään. Äänikirjoja löytyy englanniksi, saksaksi ja ranskaksi.

Naxos Spoken Word Librarysta on saatavilla iOS-mobiilisovellus, jossa on myös offline-kuuntelumahdollisuus.


Naxos Works Database

Naxos Works Database
(UUTUUS!)


Naxos Works Database on uusi, erityisesti muusikoille ja orkestereille suunnattu kattava orkesteri- ja kamarimusiikin opas, joka täydentää Naxos Music Library -palvelua.

Tietokannasta löytyy tällä hetkellä tiedot yli 70 000 teoksesta ja yli 4000 säveltäjästä, ja uusia tietoja lisätään päivittäin.

Naxos Works -tietokannasta löytyy mm.:

 • tiedot teosten instrumentaatiosta ja kestosta
 • vähemmän tunnettujen teosten esittelyt
 • nuotteja
 • hakukone uusien teosten etsimistä varten
 • instrumenttihaku helpottamaan juuri omalle instrumentille ja kokoonpanolle sopivan teoksen löytämistä
 • säveltäjäbiografioita, esittelyjä jne.

Laajennetun hakukoneen avulla voi uppoutua teostietoihin yhteensä 12 eri hakukriteerillä ja niiden yhdistelmällä – esimerkiksi löytää alle viisi minuuttia kestävät teokset, jotka on säveltänyt ranskalainen säveltäjä 1920-luvulla; tai tutustua 1900-luvun portugalilaiseen kamarimusiikkiin. Mahdollisuudet ovat rajattomat! Naxos Works -tietokanta on laadultaan vertaansa vailla.

Laajennamme teostietojen katalogia jatkuvasti tarjotaksemme käyttäjille parhaan mahdollisen sisällön. Naxoksen oman laajan kokemuksen ja asiantuntemuksen lisäksi teemme myös yhteistyötä mm. musiikin kustantajien ja julkaisijoiden, erilaisten musiikkitietokeskusten sekä säveltäjien kanssa. Mikään muu taho ei ole yhtä omistautunut luomaan maailman parasta klassisen musiikin tietokantaa.


OHJEET MOBIILIKÄYTTÖÖN:


Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz -palveluista on saatavilla myös mobiilisovellukset (iOS ja Android), joiden käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

 1. Lataa mobiiliapplikaatio iOS-laitteille Apple Storesta tai Android-laitteille Google Play Storesta
 2. Kirjaudu palveluun verkkoselaimen kautta kirjastokorttinumerollasi / oppilaitoksen sisäisen verkon kautta. Jos sinulla on henkilökohtainen käyttäjätili ja käyttäjätunnus / salasana –yhdstelmä, se toimii mobiilisovelluksiin kirjautuessa sellaisenaan ilman alla olevia toimenpiteitä
 3. Paina ”playlists” -välilehteä Naxos Music Libraryn tai Naxos Music Library Jazzin etusivulla
 4. Paina ”sign up” -painiketta
 5. Seuraa ohjeita, jotka neuvovat miten voit luoda henkilökohtaisen tilin palvelun ”sisään” oman sähköpostiosoitteesi avulla. Henkilökohtaisen tilin luomisen jälkeen palvelu otetaan käyttöön klikkaamalla annettuun sähköpostiosoitteeseen tulevaa varmistuslinkkiä. Tämän jälkeen palvelua voi käyttää myös omalla mobiililaitteella ja myös offline-tilassa

Ota yhteyttä ja tilaa käyttöösi testitunnukset palveluihin!

LISÄTIEDOT


Oy Fg-Naxos Ab
Tel. +358 (0) 9 4241 2420
E-mail: info@fg-naxos.fi
www.fg-naxos.fi 

 Oy Fg-Naxos Ab, Malmin raitti 17 A, 00700 Helsinki - puh. +358 (0)9 4241 2420 - info@fg-naxos.fi